luni, 5 octombrie 2009

De ziua animalelor







E o sambata mohorata de inceput de octombrie , ploua marunt si rece . Ca intr-un film politist inaintam in liniste catre niste vagoane de marfa parasite din triaj spre locul unde a fost descoperit un cadavru.
Martori , anchetator (de ocazie) si fotograf , ca in filme . Facem fotografii din toate unghiurile , observam detalii , estimam dupa starea cadavrului momentul decesului.
Nu va fi insa zarva diseara la stiri , prezentatoarele tv nu se vor stradui sa obtina efecte dramatice care sa mai incite atentia spectatorilor plicitisiti .
E vorba doar de un caine , un biet animal a carui poveste nu o vom deslusi niciodata .
Ar mai fi cazul sa-i pese cuiva ? Poate ca da . Si spun asta pentru ca din cele vazute sambata dimineata in locul acela cel mai puternic m-a impresionat seninatatea unei fetite de vreo sapte-opt anisori care ne-a condus la locul unde se gasea cadavrul .
Parea atat de obisnuita cu astfel de privelisti, atat de " calita". Astfel de imagini si evenimente din copilarie sunt cele care ne modeleaza comportamentul pentru tot restul vietii .
Iar rostul profund al legilor care protejeaza animalele si condamna aceste acte este tocmai acela de a nu lasa sa se banalizeze brutalitatea si cruzimea .
Altminteri vom deveni victimele propriei indiferente. Nu o spun ca pe o profetie ieftina . Legatura dintre cruzimea fata de animale si omucidere e deja amplu documentata de psihiatri, inclusiv de expertii criminalisti ai FBI.
Dar despre studiul lui Macdonald asupra triadei sociopatiei nu le poti vorbi politistilor de la sectia 5 .
Iti vor rade in nas si iti vor spune ca lor nu le place la McDonald's , prefera micii la gratar in fata blocului.

5 comentarii:

Brindusa (Brinda Dasha) spunea...

Va mai trece multa apa pe la noi pana sa sa sensibilizeze lumea. Mie azi propria prietena mi-a reprosat ca ma ocup de animale in detrimentul oamenilor, spunand ca si ea iubeste animalele, dar nu sa le ia langa ea, cum fac eu. E, asta e problema la noi. Multi "iubesc" animalele de la distanta, dar putini se implica pentru a schimba ceva in bine.

Tomy spunea...

nici nu am cuvinte...

cei care se preteaza la astfel de lucruri ar trebui sa plateasca cu aceeasi moneda, in fond, tot niste animale sunt!

cica daca suntem oameni inseamna ca dispunem de un creier mai dezvoltat, capabil de rationamente complexe..aiurea...unii nu au evoluat si tot brute au ramas..:(

anna spunea...

da, bun comentariul despre politistii romanashi.

pai, cum sa fie... tocmai vazusem o veste buna si zic sa mai mai plimb un pic pe blog X((( OOOOF, imi fac rau pozele astea.

PS Tomy, nu jigni animalele, aia care faca asa sunt doar gunoaie, ticalosi, orice altceva, dar nu animale...

Ariciul spunea...

nu sunt oameni cei care au facut asta... sunt criminali... a omori un caine in felul asta este exact ca si cum ai omori un om... ce ii desparte? cateva kg in plus de materie si un loc mai inalt de agatat cablul... hai sa aratam si altora ce legi idioate avem, ce repede si eficient se misca politia romana...

George spunea...

Imaginile sunt intr-adevar socante.

Sunt scarbit de neamul asta de romani, tigani si ce-o mai fi. Ne descarcam frustrarile pe bietele animale. Nu stim sa mai facem ceva constructiv (e un cuvant mult prea maret pentru noi). Pentru noi se potrivesc cuvintele: criminal, jefuitor, violator, hot, politician etc. Deja suntem ca si rang sub acela de animal.

Sunt convins ca mai sunt cativa OAMENI pentru care clar nu se aplica descrierea de mai sus dar aceia sunt mult prea putini, si din pacate parca au amutit toti.
Pacat ca Dumnezeu nu isi mai intoarce privirea catre noi, ca s-ar fi repetat evenimentul Sodoma si Gomora de foarte multe ori pana acum.
Dar si cand si-o va intoarce!!!