luni, 1 iunie 2009

Scrisori de la cititori . Pepe si " surorile " lui



Astazi nimic despre arici . Sa-i lasam sa creasca si sa ne ocupam de " oile " noastre . Deschid inca una din scrisorile primite , din care aflam povestea frumoasa a lui Pepe si a " surorilor sale " .
Pe numele lor Bubu , Don Titone , Dorel , Pisica si Gogoasa felinele au sosit pe rand , in timp , intr-o casa ca oricare altele ( nu cea din poze , ci un apartament de bloc ) .
Si daca dupa cinci pisici v-ati fi asteptat la o a sasea eu cred ca intamplarea , sau destinul , spuneti-i cum vreti , stie sa aranjeze cel mai bine lucrurile asa ca Pepe, catelul , a ajuns un adevarat Print Negru intr-un regat pisicesc .
Ah , de ce zambiti , vi se pare comic ca pe o pisica sa o cheme Pisica ? Poate nu v-am povestit de o alta pe care o cheama Pisica Pisica . Sau de caini precum Caine sau Caine Mic . Sau de o catelusa numita Eroarea ( hi , hi ).
Va intrebati poate daca nu este prea greu sa ai in casa atat de multe animale . Indiferent ca e vorba de o camera , de doua sau de o casa mai incapatoare , chiar si de o casa cu o curte mare , viata alaturi de animale nu este simpla. Hrana , curatenia si mai ales sanatatea lor implica cheltuieli , timp consumat si multe griji. Paradoxal pe cei ce traiesc in astfel de " familii " atat de numeroase nu-i auzi regretand decat ca nu au mai mult spatiu sau mai mult timp pe care sa-l poate dedica animalelor .
Inseamna ca exista anumite " beneficii " in acest mod de viata si uitandu-ma la fotografia 2 cred ca stiu si despre ce este vorba . Fiecare clipa petrecuta alaturi de ei este ca o intoarcere in copilarie , la mirarea si incantarea cu care mangaiem prima data o astfel de fiinta minunata .
Cei ce imbatranesc adunand mai multa stiinta despre lumea care-i inconjoara fara sa piarda insa capacitatea de a se minuna de frumusetea ei profunda sunt cei care se apropie cel mai mult de intelegerea vietii .

8 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos!
Felicitari!

Anonim spunea...

ma intreb daca printul negru se va adapta cu atatea pisici si daca va ramane definitiv acolo .....

DogOneLover spunea...

Pepe este de mult integrat perfect . Chiar daca nu toate cele cinci pisici sunt in cele mai bune relatii cu el , dupa cum poate ca nici nu sunt numai " lapte si miere " intre ele , nimic nu le ameninta un viitor frumos impreuna .

monlea spunea...

Pepe este prieten cu Gogoasa, atat de tare ca dorm impreuna si ea il mai spala din cand in când, atunci când se intoarce de la plimbare, si probabil ii muta din loc nasul sclifosit cu mirosul de mitocan ! Cu Pisica nu se suporta, dar pe cine suporta Pisica ???.

Anonim spunea...

Am si eu animale, nu mi se pare nimic deosebit in a "combina" catei cu pisici. Intradevar, beneficiile chiar sunt multe, daca nu mai iei in seama greutatile.

Din pacate, una lume prea COMODA vede numai greutatile, ori se ia dupa MITURI gen:
1. Am pisica, nu mai pot sa iau caine(sau invers). Cand animalele isi iubesc stapanul si primesc ambele dragoste din partea lui, din respect pt acesta nu-si fac rau unul altuia. In plus, animalul trebuie sa asculte(sa fie EDUCAT) de stapan_ de-aia se numeste asa si nu invers.
2. Animalele tb sa stea in curte, nu e voie in casa, dau boli la oameni. HA!!!!(mai mult se intampla invers, pt ca animalul se spala cu limba, nu cu apa si sapun si orice are omul/stapanul ia si el_ dar nu asta era subiectul)
"Animalul da boli la om" este o idiotenie. "Animalul bolnav da boli la om" - este un enunt ce POATE fi adevarat, in conditiile in care omul nu respecta regulile de igiena.
3. Au pureci! De parca e vina lor ca nu-i ingrijeste stapanul, sau purecii ar fi cele periculoase fapturi intr-o casa de om... De fapt asta a fost adevarat(pe vremea cand pe jos in bordei era pamant iar saltelele erau umplute cu paie si purecii odata intrati se inmulteau in veselie) :))
4. Au PAR! Faci chist hidatic. Ceva mai idiot nu exista. Cauza bolii nu e parul, ci oul de tenie ce poate fi luat de pe orice altceva, carne cruda(intestine) manipulata neigienic, legume contaminate si nespalate bine...

Anonim spunea...

Cei ce imbatranesc adunand mai multa stiinta despre lumea care-i inconjoara fara sa piarda insa capacitatea de a se minuna de frumusetea ei profunda sunt cei care se apropie cel mai mult de intelegerea vietii. :)

Din pacate unii.. beeeeeeeeeeep considera iubitorii de animale copilarosi(infantili), de parca bunatatea e ceva ce trebuie sa tina de varsta/de sex... (Mituri)
Psihologic, copiii mici se simt atrasi de animale si comunica bine cu ele(si fara cuvinte), dar parintii "educatorii" uneori ii indeparteaza fara motiv.

Anonim spunea...

:)), scuze, te-am citat, uitat sa pun ghilimele.

Ana spunea...

Bravo Pepe!!! SUPER-catel!!!!