marți, 5 mai 2009

Amintiri despre viitor



Buna ziua . Astazi este 2 Mai 1989, ziua mondiala a tineretului , o zi aparte in care , pentru o clipa dragi prieteni tineri , vom putea privi in viitor .
Vizitam platforma uzinei Electroputere , mareata citadela a industriei noastre , glorioasa ctitorie a epocii pe care cu mandrie revolutionara o numim " Epoca de Aur "
In pragul sectiei Turnatorie ne intampina oamenii muncii din acest colectiv sudat , bucurosi sa-si prezinte realizarile .
Acesta este locul in care vartejul timpului se deschide pentru cateva secunde si ne ofera privilegiul de a privi cutezatori catre viitorul luminos prefigurat in documentele de partid si de stat.
Traim decenii de impliniri marete, traim decenii de munca si avant .
Priviti dragi tineri in viitor peste arcul de timp a doua astfel de decenii :
Sambata 2 Mai 2009 .
In pragul sectiei Turnatorie ultimii doi oameni ai muncii ramasi de paza printre ruine si hatisuri intampina cu neincredere o delegatie de tineri ( si mai putin tineri ) dornici sa cunoasca realizarile colectivului de caini care isi desfasoara activitatea in incinta sectiei.
Delegatia isi exprima preocuparea fata de fenomenul inmultirii necontrolate a acestora si analizeaza conditiile lor de munca si viata. Se adopta de comun acord un plan de masuri urgente de sterilizare, marcare , vaccinare antirabica si intoarcere in colectiv a tovaraselor canine .

Cum, cum ? Nu se poate !
Ah, fereastra timpului se inchide .
Tovarasi , nu torelam (hi, hi) astfel de manifestari pentru tineretul nostru revolutionar ! Luati-i !

Fiecare va intelege in felul sau ceea ce am scris .
Celor ce se intreaba care a fost situatia animalelor in vremea aceea le voi spune ca epoca de dupa 1947 s-a caracterizat prin masacrarea in scopuri industriale a animalelor .
O particica a cresterii economice socialiste a reprezentat-o si abatorizarea cailor ( sub pretextul inlocuirii lor cu tractoarele ) .
Cainii erau in mod sistematic capturati, inclusiv din curti , gospodarii ( pentru ca obiectivele de plan trebuiau indeplinite ) apoi macelariti ( nu insist cu amanunte ) pentru a obtine materie prima pentru industria pielariei .
O ultima informatie pentru cei din zona : baza hingherilor in acea epoca era, aici in Craiova , la Facai .
Nu chiar in aceeasi locatie .

Click pe foto pentru detalii .

2 comentarii:

Anonim spunea...

toate incintele relicvelor industriei noastre marete de atunci sunt populate cu aceste fiinte care au ramas ale nimanui , continuand sa se inmulteasca pana azi necontolat , dar meninandu-se totusi un echilibru prin insasi selectia naturala ....
nimeni nu considera prioritara sterilizarea animalelor in aceste locuri ...

eu am 2 astfel de lacasuri pustii si dezafectate in zona ,din care in final au parasit locul si ultimii paznici care mai lucrau pe acolo ,locuri care au produs ani in sir generatii de caini ai nimanui ... natural , pe parcurs ei au migrat in zonele blocurilor , sporind astfel uimirea si furia tuturor , care nu inteleg ca totusi acesti ciini NU au fost debarcati de nicaieri ci ca au fost lasati de izbeliste .

Ana spunea...

Mare dreptate aveti, intradevar SURSA inmultirii cainilor din orase o reprezinta ABANDONUL din curti si cei aruncati la margine, nicidecum amaratul care sta langa vreun bloc... (astia au un loc stabil si in plus de obicei sunt castrati, pt ca se ocupa de ei vreun iubitor de animale, cu mancare si tot ce trebuie).

Din pacate putini realizeaza greseala uriasa pe care o fac prin abandon, chiar li se pare ca fac o fapta buna(ca micsoreaza numarul animalelor din curtea proprie, sau de pe langa bloc)!!!
Si, in general, cei care procedeaza asa, sunt cei mai deranjati de animalele de pe strazi.