luni, 25 mai 2009

112 Animale . O zi de pomina .Piesa in patru acte





Actul I . Ziua in care vin serpii ( foto 1 )

Doi serpi de casa in tinda unei case la tara , nelocuita o buna bucata de vreme . Probabil sezonul de imperechere . Se zice ca uciderea lor ar aduce ghinion , asa ca proprietarul a preferat o solutie mai civilizata : capturarea lor si apoi eliberarea in padure , mai departe de zona locuita .
Nu mai avusesem vreodata ocazia sa ating un sarpe , dar pot sa va spun ca nu a fost deloc neplacut. Iar capturarea a fost destul de simpla .
Nu strica sa fim mai bine informati , asa ca aruncati o privire si aici : http://www.animale.ro/reptile/sarpele-de-casa--natrix-natrix

Actul II . Inghetata de capsuni sau paharul cu Furadan. ( foto 2 )

E uimitor cat de usor se poate avea acces la substante extrem de toxice .
Furadanul , un insecticid pe baza de carbofuran , are actiune devastatoare asupra unui animal ( se include aici si omul ) daca este ingerat , chiar in cantitati foarte mici . In lipsa unei interventii medicale de urgenta moartea survine chiar si in cateva minute .
In fotografie puteti vedea cat de bine se aseamana continutul paharului cu otrava cu o apetisanta inghetata de capsuni .
In ziua cand un copil va face aceasta confuzie vom asista la un circ media de toata frumusetea.
Pana atunci uciderea prin otravire a atator animale, desi incriminata de catre lege ca infractiune, continua sa-i lase indiferenti pe cei ce ar trebui sa ancheteze felul in care se procura si utilizeaza astfel de substante letale .

Actul III. Opt ( 8 ) orfani teposi ( foto 3 )

Sub o tufa de maracini crescuta pe un gard darapanat in curtea unei case de la tara a fost gasit in timpul unor lucrari de reparatii un cuib de arici . Din pacate mama , din cauze necunoscute , era deja moarta cand am ajuns acolo .
Nici pui de arici nu mai vazusem , doar adulti.
Iar cei opt sunt abia fatati . Vom reusi oare sa-i crestem ?
Povestea lor va continua in serial .

Actul IV. Ramai cu bine , prieten drag ! ( foto 4 )

Pe inserat , la periferia orasului , acolo unde lanul de grau vine langa gardul casei.
In camp , legat de un stalp de inalta tensiune , un caine parasit.
Ce dovada de recunostinta mai graitoare vreti , pentru fidelitatea "celui mai bun prieten al omului " .
Prietene cu patru picioare , se vede ca esti furios si ca , pe limba ta , ne adresezi cateva expresii pe care nu le pot reproduce in scris , dar lasa-ne totusi sa te eliberam din lant .
Abandonarea unui animal este considerata de legea in vigoare drept infractiune si se sanctioneaza cu amenda penala sau chiar inchisoare .
Ati aflat de vreun caz in care aceasta lege s-a si aplicat ?
Cata vreme ea ramane doar o colectie de cuvinte tiparite in Monitorul Oficial vom continua sa contabilizam zi de zi cazuri de felul celui de mai sus .
Iar vechea problema a cainilor fara stapan se va rezolva probabil doar odata cu sfarsitul titanicei batalii impotriva coruptiei . Adica ....

Click pe foto pentru detalii , mai ales cu aricii .

6 comentarii:

Anonim spunea...

Iar vechea problema a cainilor fara stapan se va rezolva probabil doar odata cu sfarsitul titanicei batalii impotriva coruptiei . Adica ....

Adica PUR SI SIMPLU sa se aplice legea si nimic mai mult. Noi ne luptam ca fraierii sa salvam otravitii

ana spunea...

Si pana cand legea nu se va aplica, adica sa faca PUSCARIE MACAR UN TICALOS, nu se va face ordine.
Si ne vom pierde resursele in continuare in lupta asta, cu un adversar invizibil.

PS: mess dinainte e tot al meu, din greseala a ramas asa

monlea spunea...

Ce s-a intimplat cu ceilalti ciini ? Din imagini reiese ca au fost otraviti, iar mesajul scris nu este suficient de clar !

monlea spunea...

Un vecin m-a amenintat ca daca mai hranesc ciinii din fata blocului ii va otravi... ce pot face pentru protejarea animalelor, cum ma apara legea ?

simona spunea...

In ce zona se aflau cainii otraviti? Mi se pare cunoscut cainele alb cu pete maro....seamana cu unul dintre cainii de la blocul meu, care a disparut acum o saptamana si ceva (cam in perioada in care ii vazusem pe hingheri de cateva ori prin cartier). Catelul respectiv era castrat si marcat, e posibil sa fi fost mutat intr-o alta zona daca cineva cerea in mod special acest lucru?

ana spunea...

monlea, draga, nu stiu cum te apara legea, pt ca, ei bine, ea exista, e frumoasa cu desavarsire, dar nu se aplica. DAR poate ca totusi... tb sa speram, fara speranta nu facem nimik.

asa ca, privitor la legi, vecinului spune-i ca e ilegal ce are de gand si multumeste-i ca te-a informat, marturia ta va conta. pe cand oasele ce le ai de la masa ta, nu le-ai furat de la nimeni, drept urmare le dai cui vrei.