joi, 30 aprilie 2009

Scrisori de la cititori

A fost odata ca niciodata o casuta linistita in care traiau in armonie trei pisicute , un buldog si un ciobanesc german. A, da , era sa uit , traiau si niste oameni , foarte de treaba fireste .
Pana ce intr-o zi pacea si linistea le fura tulburate de o mica intrusa . Bietul buldog , bietele psicute . Dar cine era intrusa ?
Profilul ei e deja bine cunoscut : origine sociala modesta ( maidaneza , ce sa mai ... ) , se invartea in medii dubioase ( tomberoane etc ) , ochi mari , expresie inocenta .
Ati intalnit fireste astfel de exemplare . Au un talent aparte de a accede pe scara sociala , de a se infiltra in "lumea buna ".
Ca niste personaje din telenovele ( stiti scenariul : eterna Cenusareasa care ajunge printesa ) ne patrund in case , in inimi si ajung sa fie rasfatatii familiei .
De cate ori se va ivi ocazia am sa scriu despre ei , astfel de povesti ma bucura .
Sa-i facem complice cu ochiul micutei noastre si sa-i spunem ca " s-a aranjat " destul de bine .

3 comentarii:

Anonim spunea...

origine modesta ....ce sa mai ,

dar frumushica foc !!!

Ana spunea...

Ma bucur pt micuta asta(sigur ca e frumoasa, toti sunt, indiferent de forma, culoare sau lungimea parului) si sper sa aiba si altii norocul ei...

pt ca... astia cu origine modesta au un mod aparte de a fi recunoscatori si de aceea sunt cu MULT mai cuminti decat cei nascuti si crescuti in puf.
Si n-o spun doar asa. Am numai astfel de animalute, foste Cenuserese si sunt f.multumita de comportamentul lor. Nici macar medicii nu au mai pomenit pe vreunul care sa linga mana sau (dupa caz) sa toarca atunci cand il doare injectia...

Asa ca, trecatorule, daca in drumurile tale intalnesti niste ochisori care iti plac si te privesc zglobii sau rugatori, nu ezita!

Ana spunea...

Oamenii prefera sa-si aleaga ei animalul, dupa criterii de ei intelese si de multe ori... nu tocmai bune, drepte...

Mi-am adus aminte ;)) ca am citit demult intr-o revista de specialitate(despre catei) sfatul cuiva. Si este foarte adevarat:

Animalele aleg cu mult mai bine decat noi. Daca un animal te-a ales, cu siguranta alegerea lui e buna iar tu esti cel mai potrivit pt el(si viceversa :P).