joi, 23 aprilie 2009

Dictionar medical . Prolaps



Prolapse literally means "To fall out of place." In medicine, prolapse is a condition where organs, such as the uterus, fall down or slip out of place. It is used for organs protruding through the vagina, rectum, or for the misalignment of the valves of the heart. A spinal disc herniation is also sometimes called disc prolapse. Relating to the uterus, prolapse condition makes the organ extend inferiorly into the vagina causing weakened muscles. ( sursa : Wikipedia )

Imaginile spun mai mult decat o mie de cuvinte . Prolapsul in oricare din formele sale ( rectal , uterin , de valva cardiaca ) este o problema medicala grava, care necesita interventii chirurgicale si care afecteaza profund viata pacientului , fie om , fie animal.
Nu din dorinta de a soca am alaturat imaginilor culese din intalnirile legate de problemele cainilor si pe cea cu prolapsul uterin la bovine .
Nu stiu cum s-au desfasurat lucrurile in acel caz dar stiu ca pentru cainii prezentati interventia medicului a dus la un deznodamant pozitiv.
De aceea nu trebuie sa ne lasam coplesiti de astfel de imagini .
Exista intotdeauna alternative mai bune decat " ne gandeam sa o ducem in padure " .
Dragi copii , mai mici sau mai mari , e timpul sa aflati ca in padure nu vine nici o zana buna care sa preia animalele abandonate .
Incercati mai bine varianta cu doctorul , el macar exista si de multe ori poate ajuta .

Un comentariu:

Ana spunea...

Bunicul meu, om de la tara nu a dus catelusa in padure. Avea un prolaps vaginal, dar stia ca o iubesc. M-a sunat si a zis "i-a iesit basica udului"(vezica urinara).
Ne-am dus de urgenta, am luat-o la oras, am dus-o la doctor. Dupa operatie si vindecare, a fost dusa iar la tara.
Caz rezolvat. CE MARE LUCRU???!!!