luni, 30 martie 2009

Calatorie pe Insula Uitarii





Am fost intr-un adapost pentru caini , intr-un alt oras . Cu treaba , nu ca sa ma aflu in treaba .
Un adapost pentru caini este , aici in Romania, ca o insula . O insula dintr-un Arhipelag al Uitarii .
Cand un caine ajunge de pe strada intr-un adapost ne gandim ca este in siguranta .
Doar de aceea se numeste adapost , nu-i asa ?
Stiindu-l in siguranta sau placandu-ne sa-l credem astfel il lasam sa alunece incet in penumbra gandurilor noastre .

Viata intr-un adapost , viata pe Insula Uitarii , este aidoma celei a naufragiatului .
In primele zile pe insula se bucura ca a scapat cu viata din furtuna , exploreaza teritoriul si isi organizeaza traiul . Apoi incepe sa faca planuri de intoarcere acasa.
Vede in departare , la orizont , vapoarele trecand spre destinatiile lor dar niciunul din ele nu-i observa semnalele de ajutor .

O cunostinta , aflata pentru mai multa vreme la Londra , a vizitat un adapost pentru cainii fara stapan dorind sa participe ca voluntar . I s-a raspuns ca era nevoie de programare , iar primul loc vacant ar fi fost cam peste sase saptamani . Nu duceau lipsa de ajutor benevol , ba chiar erau depasiti de solicitari . O alta lume intr-adevar .
In lumea noastra nici un "vapor " nu face escala pe insulele acestui arhipelag .

Nu ma intreba frumoaso cand va veni cineva sa te mangaie , sa se joace cu tine sau poate sa te "salveze" !
Voi fi nevoit sa-ti raspund si nu pot sa te mint .

4 comentarii:

irimuk spunea...

:((

Anonim spunea...

imaginile de la acest adapost arata foarte bine, in comparatie cu ce am mai vazut eu....

trist intradevar...eu le-as numi mai degraba lagare...in care o data ajuns, adio libertate, adio mangaiere...prea putini voluntari din pacate, si prea putini carora le pasa...

Anonim spunea...

atata vreme cat la noi aceste animalutze sunt NEDORITE de catre mai toti concetatenii nostri , este clar ca si voluntarii vor fi f f putini ...
cineva imi spunea de curand "romania nu este tara voluntariatului" ....si asta e purul adevar .
suntem nevoiti sa ducem animalute ale nimanui in prizonierat pe viata .... nu stim ce solutie sa mai gasim pt ei ... pe strada sunt huliti si in pericol , in adaposturi sunt uitati ca pe o insula pustie ,exact cum spui tu ...

oare cand vom ajunge sa pretuim si noi chiar si un maidanez prafuit si uratel ca fiinta cu drepturi si nevoi ?!
abia atunci cand vom pretui asta , abia atunci poate nu vom mai debarca prizonieri inocenti pe insule uitate ...

ana spunea...

Un maidanez prafuit e de MULTE ori mai valoros decat razgaiatii cu ifose de rasa, crescuti de mici, pt ca lumea NU STIE SA-I EDUCE SI CAND CRESC NU SE MAI INTELEG CU EI. Cunosc mai multi maidanezi adoptati si, indiferent de varsta cand s-a intamplat asta, ei stiu sa fie recunoscatori si cu mult mai cuminti.

Nu pot spune ca sunt nedoriti chiar asa, chiar daca voluntari sunt putini in Romania, unde PUTINI FAC CEVA GRATIS, iubitori de animale(sau macar cei carora le sunt e indiferenta prezenta lor) totusi exista destui, da nu se baga, daca e vb de dat macar o ceasca de supa la pisoiasul de plange abandonat pe langa bloc. Asa ca solutia cu prizonieratul... si mai ales in conditiile stiute, nu e o solutie.
Acuma, adapostul acesta din poze arata chiar binisor pt Ro. pt ca e ingrijit de iubitori de animale. Cu totul alta e situatia in LAGARELE ECARISAJELOR unde pe post de ingrijitori/pazitori sunt fostii HINGHERI(care fac cu randul), care, bineinteles, nu suporta animalele si, fara motiv le e frica de caini SI II TRATEAZA CA ATARE: cainii stau in custi mici pline de dejectii si unde apar boli (mortale, chiar)CARE NU SUNT TRATATE, curatenia se face cu furtunul, de departe... bietii caini sunt facuti leoarca, iar cand trebuie manipulati, chiar si cei blanzi (marea majoritate)de pot fi luati in brate, sunt strangulati si tarati cu latzul... si manipulati cu brutalitate. Nu exista incalzire de nici un fel in custi nici chiar in asa-zisele, "sali de operatie" In consecinta, ies de acolo mai fricosi decat au intrat, cu fobie de oameni.

CULMEA, primariile inventeaza niste preturi exorbitante pt ce fac ei acolo la intretinerea unui animal... Ca peste tot in Romania banii "se evapora"... iar mancarea de acolo (doar niste biscuiti mizerabili, asta se da...) se gaseste de vanzare la diversi, cu 1-2 RON mai ieftin decat pe piata.