luni, 21 iulie 2008

Dincolo de cimitir



Ce este dincolo de cimitir ?
Ei bine acum stiu, pentru ca am fost acolo . Se confirma : este un loc de odihna , un loc cu verdeata unde nu este durere, nici intristare .
Umor negru . Glume de voluntari .
Povestea este a unei fetite caniche recuperata intr-un tarziu de noapte din zona cimitirului B..., la apelul unei inimi caritabile .
Cu o fractura urata de bazin , deja veche , cu o alergie teribila la purici care-i provocase caderea parului pe jumatate din corp , infometata si deshidratata fetita caniche zacea langa gardul cimitirului incapabila sa mai lupte .
Ajunsa la cabinet povestea ei ia o intorsatura dramatica : cum primele examinari indicau ca nu-si mai putea folosi picioarele posterioare , ceea ce excludea posibilitatea intoarcerii ei pe strada dupa o perioada de recuparare si dupa sterilizare , nu se mai intrevedea decat sfarsitul .
Dar cineva acolo sus o iubeste si i-a dat putere sa ne uimeasca cu revenirea ei spetaculoasa .
In doua zile catelusa s-a ridicat si a inceput sa mearga , cu un usor handicap ce-i drept .
Surprizele au continuat : la sterilizare s-a descoperit ca mai fusese operata , dar cu o tehnica primitiva care dusese si la instalarea unui piometru .
Apoi am constatat ca plimbarile in lesa si cu masina erau deja bine intiparite in comportamentul ei, semn ca a avut parte cu siguranta de zile mai bune in trecut .
Iar ca totul sa se lege perfect in aceasta poveste , catelusa si-a gasit pe loc si un nou stapan , chiar in persoana care a lansat apelul pentru salvarea ei .
O vedeti in poze , fericita , pe peluza din curtea binefacatoarei ei .
Mamelor din lumea-ntreaga , eu va dau un singur sfat : nu lasati catei pe strada odata ce i-ati adoptat .

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ferice de tine, catel drag!
Iar Doamnei care i-a devenit stapana..... tot respectul!

Anonim spunea...

Ultima fraza concentreaza cevaatat de importanta: "Nu abandonati animalele adoptate!"
Imi trezeste atatea sentimente... amintiri, revolta... Fara sa stim, de multe ori animalele ne iubesc mai mult decat noi pe ele si sufera cumplit trauma despartirii.

Catelusa caniche a fost o norocoasa; iar acum e o mica vedeta :P Pt mamica adoptiva toata stima. SANATATE LA AMANDOUA!