miercuri, 18 noiembrie 2009

Donatie cu "dedicatie"






O zicala uzata de prea multa folosinta ne invata ca drumul iadului e pavat cu bune intentii.
O alta ne avertizeaza ca banul este ochiul dracului.
Experienta ne invata insa ca pentru a tine drumul bun ai nevoie si de bune intentii si de bani. Cele doua rele fac impreuna un pachet de succes .
Nu altfel stau lucrurile cand e vorba de un animal a carui sanatate sau chiar viata depinde de ajutorul nostru. Micul prieten din imagini a suferit un accident de pe urma caruia s-a ales cu o plaga imensa in zona fetei, o plaga rebela care nu s-a vindecat mai bine de doua luni de zile. Chipul lui desfigurat a atras atentia , pentru ca el e "pietar" , traieste sub o taraba din Piata Centrala. Multi l-au vazut , unii s-au ferit speriati , altii l-au compatimit.
L-am vazut si noi , dar cum nu se arata prea cooperant a intrat pe o lista de asteptare. Problemele altora, fracturati, impuscati, au fost mai urgente. Iar constrangerea financiara e mereu prin preajma cu amenintarea ei suparatoare : nu se stie ce va fi maine !
Printre cei ce l-au vazut a fost insa cineva care si-a zis ca doar o vorba buna sau o bucatica de mancare nu vor fi de ajuns pentru el si s-a hotarat sa-i dea sansa unui tratament medical .
Care, asa dupa stiti, costa. Mai multi sau mai putini , banii sunt mijlocitorii nelipsiti din povestea oricarui nefericit.
Sponsorul micului pietar va avea insa cat de curand ocazia sa vada folosul cu care s-au cheltuit banii oferiti .
Lozinca : "Donati pentru animale " e la fel de goala de continut ca si " Donati pentru eradicarea foametei in Africa" . Nu inspira pe nimeni sa doneze pentru ca banii par a se duce intr-o gaura neagra.
Donatia cu "dedicatie" directa pentru rezolvarea unui caz este insa un instrument de lucru care nu lasa loc de suspiciune si are urmari imediate. De multe ori chiar fericite.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Am avut demult ideea "dedicatiilor" si nu mi-am facut timp sa va contactez. Ma bucur ca se va pune in practica :P

Brindusa (Brinda Dasha) spunea...

Sa stii ca noi am avut mare succes cu iesirile la Expo Transilvania din CLuj, cu ocazia diferitelor targuri/expozitii. Asa am reusit sa dam spre adoptie puii si, in plus, am strans sume frumusele cu lozinca "1 leu pt animalele strazii". Fara iesirile astea am fi blocati.

ana spunea...

Este excelent, ma bucur, dar evenimentele sociale sunt rare si cateodata organizatorii nu sunt tocmai binevoitori. Eu ma refeream la ceva mai banal: niste simple formulare, cu numar de inregistrare, stampila si antetul asociatiei. Ca titlu sa contina "donatie pentru...(castrare catea maro, blocul 17)..." apoi tabel cu 3 coloane: numele, suma, semnatura.

Poate vor avea mai multi sorti de izbanda cu titlu concret, decat "pentru animale"...

ana spunea...

PS: dedesubtul titlului mai trebuie pus ceva: Suma necesara... Iar peroana care merge din usa in usa trebuie sa instiinteze pe fiecare : "Pana acum s-au strans..., mai trebuie doar..."

Anonim spunea...

ce mai face ochisor?

Anonim spunea...

cum se mai simte catelul?

Unknown spunea...

e un lucru mare ceia ce faci.....
e de apreciat, tineo tot asa